tiistai 23. syyskuuta 2014

Yamanashi

Aamulla herättiin valtavan aikasin ennen kuutta. Mentiin lähijunalla bussiasemalle, josta matka sitten alkoi. Aikainen herätys sekä bussimatkan unettavuus sai mut heti nukkumaan ja kun heräsin, näkyi ikkunasta mahtavat vuoret. Saitamassa oli vaan ollut tasaista laaksoa, niinkuin Tokyossakin.

In the morning we woke up super early, before six. We took train to the bus station where our trip began. Waking up so early as well as drowsy bus made me asleep almost immediately. When I woke up I saw these spectacular mountains! In Saitama and Tokyo the landscape is more flat so it was really nice.



Bussi ajoi meidät viinitilalle opastetulle kierrokselle, jossa kuljettiin tuotantolaitoksen läpi ja opas selitti vaiheineen mitä tapahtuu. En kyllä ymmärtänyt mitään oppaasta, mutta ikkunoista sai aika hyvän näkemyksen miten asia hoituu.

The bus drove us to the winery where we had a guided tour. We walked through the production area and the guide explained us in Japanese what is going on. However, as you can see, I didn't understand a word. However I got quite nice vision from the windows.

Liukuhihnalla eteenpäin
conveyor belt

 Sen jälkeen sai maistella kaikkia erisorttisia viinejä ja rypälemehua.
After that was time for tasting different wines and grape juice


Viinitilalta matka jatkui sieniravintolaan. Siellä oli meille katettuna pöytään ruoka. Joka ruokailijalla oli oma keitin, joka keitti sienikeittoa muiden ruokalajien lisäksi. Kaikista mielenkiintoisinta oli se, että keitto oli siivilän ja paperin päällä ja paperi kesti sen kosteuden ja kuumuuden!

From the winery we headed to a mushroom restaurant. There was a table set for us. Every diner has their own fire cooker for the mushroom soup. It was really interesting how the mushroom soup was in a paper and the fire below it. The paper could handle all the heat and moisture!
Keitin, jossa paloi valkoinen kiekko, joka muuttui violetiksi
There was a white burning puck that turned into purple.

Sienikeittoa
Mushroom soup
Ruokailun jälkeen suunnattiin viinipelloille, missä rypäleitä viljeltiin. Ensin mentiin maistelemaan erisorttisia rypäleitä. Sen jälkeen suunnattiin kori ja sakset kädessä pellolle. Aurinko paahtoi tosi kuumasti! Alue on kuulemma parasta rypäleiden viljelyaluetta. Ympärillä suojaavat vuoret, päivät on kuumia ja yöt kylmiä.

After dining we drove by bus to the vineyard to see the area where the grapes were growing. At first we went to taste different kinds of grapes. After that we went to the fields with a bucket and pair of scissors. The sun was burning so hot. They said that this are is the best area to grow grapes. There are mountains around protecting it and the days are hot as well as the nights are cold.



Alue, jolla istuttiin ja maisteltiin rypäleitä. Tuoksu oli ihana ja taustalla kuului pienellä nättiä musiikkia.
The area where we were tasting grapes. The scent was absolutely fantastic and there was nice background music.

Viittä eri sorttia. Taaskin opas kertoi rypäleiden ominaisuuksista, mutta meni täysin ohi. Kyllä sitten maku kertoi :D
Five different grape types. Again the guide explained something that I missed 100% but i guess my taste told me the rest :D 


Rypäleiden alla
Under the grapes

Rypälepelloilta suunnattiin kohti fuji-vuorta ihailemaan. Harmiksi kaunis ilma vaihtui bussissa hieman tuulisempaan ja pilvisempään ja ei pystytty näkemään vuorta kokonaan. 

Then we went to the bus again and traveled closer to the Mt. Fuji to see it. However the beautiful weather didn't last so well. It became more windy and cloudy so that the top of the mountain was hidden.


Fuji vuori, huippu pilvien piilossa
Mt. Fuji hidden with clouds
Loppu
The end

Huomenna matkustetaan Otaruun. Lennot on aamusta, joten jo päivällä ollaan perillä ja vihdoin pääsee purkamaan matkalaukut ja aloittamaan koulun.

Tomorrow we will travel to Otaru. The flights are in the early morning so we are there early. Finally I'm able to unpack my baggage and settle in. The school will begin!

2 kommenttia:

  1. Maistuivatko rypäleet samalle kuin Suomessa?

    VastaaPoista
  2. Ei todellakaan! Pari oli ehkä samaa lajiketta, mutta aivan uskomaton kun maistu ihan eri hedelmälle :D Saitamassa kasvattivat itse etupihankatoksessa ja nekin maistu ihan erilaisille. Hankala kuvailla.

    VastaaPoista