keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Saitamaan (Shin-tokorozawa)

Tänä aamuna luovutettiin hotellin avaimet ja suunnattiin kohti Saitamaa, missä Heidin tuttavat asuvat. Hieman piti arpoa, että mikä lippu ostetaan ja mihin junaan noustaan. Kysyttiin neuvoakin konduktööriltä, joka päivysti asemalla ja katsoi, että ihmiset pääsee turvallisesti junaan. Hiemanhan se meni kapulakielellä. Osoitin junaa ja sanoin shin-togorozawa. Vastausta en ymmärtänyt. Heidi poimi puheesta sanan viisitoista! Asemanäytöllä näkyi 15 yli lähtevä juna, joten odotettiin kymmenisen minuuttia sitä junaa. Oikeaan meni, nimittäin oikealle asemalle päästiin. Mentiin taksilla sieltä sitten tänne tuttavaperheen luo.

Today morning we checked out from our hotel and started travelling towards Saitama, where Heidi's acquaintances live. We were a bit on our luck which train we should catch. I tried to a sk the conductor at the station but I couldn't understand his reply. Luckily Heidi caught couple of words ''fifteen'' and we saw train leaving fifteen past 12. So we waited that train and we were right. We got into the right station and took a taxi to our host-family.

Mentiin kävelylle lähialueelle ja metsään. Täällä oli jo jonkin verran maata, niin että ihmisillä oli pieniä maatilkkuja vuokralla, joita viljellä. Tällanen kasvis oli matkanvarrella. Kuulemma hieman kirpeä/kitkerä raakana. Käytetään salaatteihin yms.
We went for a walk to see around. There are a bit more space here than in central Tokyo (obviously) so people have rented some land to cultivate. This is a vegetable. They say it's bit bitter/sour so that it's better to boil it. It's used for salads etc.

Tällasta oli. Yhä tiheään rakennettua suomalaisella mittapuulla.
The area looked like this. Still really crowded in Finnish standards.

Tyypilliseltä näyttävä talo
Some typical looking house
 Illalla perheen isä tuli töistä kotia ja syötiin curry-riisiä päivälliseksi. Se oli tosi hyvää kyllä, mutta todellinen herkku on seuraavassa kuvassa. Sashimi niminen ateria. Eli raakaa kalaa kasvisten päällä. Uitettiin wasabi ja soijakastikkeessa. Hieman oli epäilys ruokalajin sitkeydestä ja limaisuudesta, mutta erehdyin kovasti! Oikeasti se maistui pehmeälle ja ei ollenkaan ''kalalle''. Ihan hyvää suorastaan!

In the evening the father of the family came home and we had dinner called curry-rice. It was delicious but the real deal is in the next picture. It was a dish called sashimi. A raw sliced fish over the vegetables. It was dipped in wasabi and soy-sauce. I was bit suspicious about the chewiness and sliminess but man was I wrong! It really tasted soft and not ''fishy'' at all. It was good actually! :)

Kunhan muistan kalalajin nimen niin ilmoitan
I will write here the name of the fish when I remember it

Luumun kokoisia viinirypäleitä! Maistuivat tosi makealle mutta ei ollenkaan viinirypäleelle, jota on tottunut syömään.
I've never seen grapes this big. Like plums! They were really sweet but didn't taste anything like I'm used to think that grapes are.
 On mukava olla kylässä oikeassa japanilaisessa kodissa. Näkee vähän minkälainen japanilainen talo on ja minkälaisia pieniä erikoisuuksia se pitää sisällään. Esimerkiksi pikku-vessassa on käsienpesuhana on pytyn vesisäiliön yllä, josta käytetty vesi valuu tankkiin huuhteluvedeksi. Lisäksi se säästää tilaa, kun ei ole erikseen allasta. Tilankäyttö on hallussa.

It's really nice to visit a real Japanese home. This Japanese house has funny details that I've never seen before. For example in the bathroom there is a faucet for hand-washing but it's over the water tank of the toilet. When you wash your hands the water is going to be reused by flushing the toilet! That's actually really practical and energy-efficient. Japanese really know how to maximize the space they are having.

5 kommenttia:

  1. Ompas melkoinen johtoviidakko noiden talojen yllä. Pistää heti silmään.

    Mää oon nähny semmosen käsienpesu allas-pyttysäiliö yhdistelmän australialaisessa remonttiohjelmassa. =)

    VastaaPoista
  2. Jaa missä välissä kerkeet juoksemaa? :D Ite kävi äske 6km jalat lyö juntturaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävellään joka päivä niin paljon, että tuntuu! Juoksun aloitan heti kun päästään otaruun :D

      Poista
    2. Just aattelin että hyvä aloitus juoksutreeneille..��

      Poista
  3. The fruit on the first pic its called "Kho qua" in Vietnam. I like that alot especially in the it is made into soup. Very delicious. And I also like sashimi too hehehe. It tastes good right?

    VastaaPoista