sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Viikkoa

Tiistaina koulun tapahtuma klubi oli järjestänyt meille Takoyaki -juhlat. Luultiin, että päästään maisteleen takoyakeja mutta ne laitto meidät tekemään töitä ruuan eteen. Leikittiin tuolileikkiä (se perinteinen että musiikki soi ja se joka ei pääse istumaan tippuu), sanan arvuuttelua ja sitä villasukka leikkiä, missä se jolla on tavara kädessä musiikin loppuessa tipahtaa.

On Tuesday one of the school clubs organized takoyaki party for us. Before eating we had couple of funny parlor games. We needed to work a bit for the food :D

Demonstrointia
Explaining rules

Takoyaki - mustekalaa sisällä
Takoyaki contains octopus
 Torstaina yksi seminaareista pidettiin Sapporossa. Käytiin sitten opettajan, luennoitsijan ja luokan kans syömässä jossain ravintolassa, jossa Japanilainen luokkakaveri oli ollut töissä.

On Thursday one of our seminar lecturers were in Sapporo. After that we went to eat with the teacher, a lecturer and student group, in a restaurant where our Japanese class member had once worked.

Kanataikinaa, joka lisätään ruokaan kun se alkaa kiehumaan (kaasukeitin pöydässä)
Chicken dough which we put into the gas cooker when the other food started to boil




Perjantaina oli koululla juhlittiin halloweenia naamiaisten muodossa.

On Friday we had halloween party at school. 


Lauantaina käytiin ostelemassa talvivaatteita (ja leikkiin vähän pelihuoneessa). 
Kaveri halus yrittää onkia sellasta lelua sellasilla pinseteillä yhdestä laitteesa. Idea itseasiassa on tökkiä sitä lelua niin kauan että se tipahtaa alas. Se oli ihan tipahtamaisillaan mutta ei oikein hallittu tekniikkaa. Kaupan työntekijä tuli näyttään meille miten se tipautetaan. Avas sitä ikkunaa minkä sisällä se lelupaketti oli ja aina laitto samaan edulliseen asentoon kun möhlittiin. Uskomatonta :D Sieltähän se sitten saatiin.

On Saturday we went to shop winter clothes (and have fun in game center).
 My friend wanted to have one toy that was inside of a machine. It was a game where you need to poke that toy with forceps to make it fall. We almost got it and it was on edge of falling but we messed it up. One of the workers came and showed us the technique how to make it fall. He opened the window and moved the toy package back twice to the edge so we would have better change to get it!! Unbelievable. :D  So my friend got the toy thanks to him!

Rumpupeli
A drum game




Tapioka - juoma, joka koostuu hyytelöklimpeistä. En osta toista kertaa..
Tapioka drink is full of jelly lumps. I won't buy it again...

2 kommenttia:

  1. Samat leikit ku meijän tyttöjen synttäreillä =) Ihan kansainvälistä tuohua siis näköjään täälläkin päin! =)

    Uh nuita ruokia! Koitahan sopeutua =)

    Täälläkin on tullut viestiä Halloweenista. Koulut ajavat sitä kovaa vauhtia osaksi suomalaista kulttuuria. Kun omat lapset on aikuisia, ne kuvittelee että sitä on aina juhlittu...

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvää se takoyaki oli :D
    Joo. Ihan samaa mietin että näitä on leikitty synttäreillä :D

    VastaaPoista