torstai 5. helmikuuta 2015

13 päivää

Enää 13 päivää takaisin paluuseen. Aivan uskomatonta. Juuri sain viimeisen kouluraportin viimeisteltyä ja vietyä opettajan lokeroon. Enää ei ole yhtään luentoa. Ens viikolla on neljä koetta ja sitten on pakka lopullisesti kasassa ja valmiina paluuseen :)

Only 13 days before leaving for Finland. Unbelievable. I just finished my last school assignment and put it into teacher's mailbox. I have 0 lectures left. Next week I'll have 4 exams and then I'm done with the school here. So ready to go :)

Pitkän ja kylmän kävelyn jälkeen oli ihana päästä kuumaan kylpyyn
After long and cold walk it was lovely to get into hot bath :)
Onsen = kuumanlähteenkylpylä :)

Pari päivää sitten kävin täällä Otarussa paikallisessa kuuman lähteen kylpylässä kahden kiinalaisen vaihtarin kanssa. Vähän kuin uimahalli, mutta vesi on kuumaa lähdevettä ja altaaissa vettä on keskimäärin polveen tai puoleen reiteen. Vaikka Hoheikyon padolla olleessa onsenissa oli tosi hieno ulkoallas, oli tämä onsen Otarussa kyllä selkeästi monipuolisempi. Oli perusaltaita, osassa poretta ja osassa lattiaan muotoiltua selkänojaa. Oli jopa kylmäallas, joka tuli todella tarpeeseen kun meinasin pyörtyä puolessa välissä ylikuumenemiseen. Oli puulauteinen sauna, jossa ei voinut heittää löylyä, mutta lämpöä löytyi kivasti 80°C astetta. Kiukaan yläpuolella oli upotettu lasin alle televisio. Ei vastannut ihan mun ajatuksia saunassa rentoutumisesta, mutta maassa maan tavalla, niinhän se meni. Kylmäaltaan vieressä oli sähköallas. Sinne kun istui niin seinästä ei tullut hierova vesisuihku vaan pistelevä sähkövirta! Ei se kovin voimakas ollut mutta kuitenkin niin että kihelmöi kivasti ja lihakset nykivät tahdonalaisettomasti, erityisesti sormet ja ranteet :D Oli kyllä todella rentouttava kylpykokemus.

Onsen is a hot spring spa.

A couple of days ago I went to a hot spring spa here in Otaru with 2 chinese exchange students. It was like a swimming hall, except that the water was hot spring water and the water level just reached up to thighs. Even though the outdoor pool at Hoheikyo dam was really beautiful, this onsen here in Otaru was way more versatile with different type of pools. There were couple of ''basic'' pools and then a cold pool, a sauna and a pool with electricity in it. The cold pool was really good, I was almost passing out due to the overheating before I found it. I couldn't throw water to the stove in Sauna but it was okay, at least the temperature was quite right, 80 °C. There was a television in the sauna, not really my way of relaxation but ''when in Rome, do as the Romans do''. The electric pool was crazy. Instead of massaging water, you can imagine. It kind of felt ticklish and my muscles were moving without me moving them. Especially fingers. Anyways the whole experience was really relaxing.

Sää on ollut hyvä. Tuossa oikealla on ollut parkkipaikka. Siellä on tälläkin hetkellä pari skootteria haudattuna :D :D
Weather has been nice. The fact that there is couple of scooters buried by the snow on the parking lot on the right side makes me always smile..

Oon onnellinen että ovat luoneet lumet oven edestä
I'm happy that they have kept the entrance free of snow

Japaninluokat piti yhdessä jäähyväisjuhlat viimeisten tuntien kunniaksi
The Japanese classes had farewell party to celebrate the last lecturesHuomenna ois tarkotus käydä japanilaisen ystävän luona syömässä nabea (japanilainen vihannes- , sieni- ja lihakeitto saviruukussa), vähän kuin läksiäisiä viettämässä. Lauantaina sitten mennään suomitiimillä toiseen kuumalähdekylpylään, joka on myös täällä Otarussa. Toinen kiinalaisista vinkkas, että se ois parempi kun tämä missä just oltiin ja vielä hieman isompi.

Tomorrow I intend to go to visit my Japanese friend and eat nabe together. Nabe is a Japanese dish, hot soup in a pot with vegetables, mushrooms and meat. On Saturday I'm going to another onsen here in Otaru with team Finland :) One of the chinese students told that it would be even bigger than this previous one and a bit better.

Japanilainen tyyli olla sairaana, niin ettei muut vaan saa tartuntaa jatkuvasta köhimisestä
Japanese way of being sick is so thoughtful. Making sure nobody else gets infected.
Ens viikolla tosiaan on kokeet ja sen jälkeisenä sunnuntaina, joka onkin viimeinen täällä Japanissa, käydään seminaariryhmän kanssa laskettelemassa! Siitä sitten puoleen viikkoa ja onkin lennot Suomeen! Hasta la vista!

Next week we will have the exams. After that on Sunday I'm planning to go to skiing with my seminar group. The Wednesday after that Sunday I'm finally coming home! Hasta la vista!

2 kommenttia:

  1. Törkeesti lunta!! Hyvää loppu lomaa/aikaa/vaihtoa, see you soon! Ulla

    VastaaPoista