maanantai 17. marraskuuta 2014

Lunta

Japanin tunnilla käytiin kuuntelemassa kuuluisaa japanilaista tarinankertojaa, joka vieraili meidän koululla. Suurinta osaa en ymmärtänyt, mutta onneksi kerto pari tarinaa myös englanniksi.

During our Japanese lesson we went to listen to a famous Japanese storyteller who visited our school. I didn't understand much but he told couple of stories also in English which was nice.


Perjantaina satoi ihan kunnolla sitten lunta. Ihan runsas kerros kaikkialle.

On Friday it snowed pretty heavily.


Puun latvaan on jäänyt vielä nippu keltaisia lehtiä.
There were some yellow leaves left.

Ihan kahlaamaan pääsi
Sloshing through the snow

Lauantaina matkustettiin taas Sapporoon. Juna menee ihan rantalinjaa pitkin, koska toisella puolella on jyrkkä vuori, joten ikkunasta on aina kauniit maisemat merelle. Oli kirpakka ja kuulas ilma. -2 astetta, mutta yllättäen meressä näkyi kolme eri surffaajaryhmää!

On Saturday We went to Sapporo, again. The train goes just near to the sea line so that we can see the sea pretty well. It's always as beautiful. The weather was was fresh and clear and bit cold too, -2 Celsius degrees. Surprisingly there were three different surfing groups on the sea!





Tänään ikävästä on ollut neljä astetta plussan puolella ja lumi sulaa ja liukastellaan. Paikalliset laskettelurinteet on vielä lumen peitossa.

Today it has been plus four degrees so the snow has started melting already. The streets are slippery and wet. The local ski slopes are covered with snow yet.


Japanilainen herkku
Japanese delicacy
Sisällä punapaputahnaa. Kuori kuivaa ja tarttuu huuliin
Inside of it there is red bean paste, the peel is dry and sticks to the lips
Ei ehkä lukeudu mun suosikkeihin...
Not included in my favorites...

2 kommenttia:

  1. Siellähän enemmän lunta kuin täällä. Taitaa taas tulla pysyvä lumi vasta jouluksi....Pimiää. Mutta tontut on jo liikkeellä. Täällä on joulukaudet avattu kaupoissa. Mites siellä? Joko on paikat täynnä joulukrääsää? Miten siellä vietetään joulua? Ootteko joulun missä?

    VastaaPoista
  2. Taas sataa lunta... Jouluvalot ilmesty Otarun ostoskadulle just ennen kuin kuukausi vaihtu marraskuuksi. Alkaa olla jo kaikenlaista joulukrääsää, mutta täällä joulu on ennemminkin rakastavaisille, eikä perhejuhla kuten kotisuomessa. On nähty jo pinkki joulukuusikin... :O :D

    VastaaPoista